Saturday 8 December 2018

A google plus links

Ultraletna letala - zanimiva tema. Zgradite in nato v zrak neprestano dvignite zrak, ki tehta kot redni skuter - sanje mnogih proizvajalcev letal.
Zgodovina najmanjšega letala se je začela leta 1958, ko je letalska industrija "na dvorišču hiše" postala priljubljena. Francoski inženir Michel Colomban (Michel Colomban) je napravo izdelal z dvema motorjema s skupno zmogljivostjo 20 KM

Vsako leto je bil model spremenjen, skorajda moderna različica pa je leta 1973 letela. Letalo se je imenovalo "Cree-Cree" "Cri-Cri" - poimenovala hči ustvarjalcev Christine.
> Za vsa leta je letalo uspelo leteti z batnimi motorji in celo z elektromotorji. Video prikazuje najnovejšo različico "Colomban CriCri" - z reaktivnimi motorji.
Teža super majhne ravnine je le 78 kilogramov, brez teže pilota in goriva. Največja hitrost leta je okoli 200 km / h. Dolžina naprave - 3,9 m, razpon kril - 4,9 m. Razdalja poleta - do 460 kilometrov.
Majhna velikost in enostavnost montaže sta Cree Cree priljubljena v številnih državah. Letalo je uspešno sodelovalo na številnih zračnih sejmih in demonstracijah.
Prav zaradi preprostosti zasnove ni znano, koliko letal Cree-Cree leti po vsem svetu. Po nekaterih podatkih je bilo v Evropi in Ameriki pridobljenih 100 izvodov Colomban CriCri. Prodanih je 600 kompletov risb.
Izračuni trdijo, da za izgradnjo enega mini-zrakoplovov s strani ene osebe po risbah v prisotnosti vseh materialov in komponent potrebujete samo 1,5-2000 delovnih ur, kar je zelo malo